Στην αγορά κυκλοφορούν διαφόρων ειδών και τύπων ελαιοραβδιστικά. Οι 3 πιό διαδεδομένοι τύποι αυτών που θα βρείτε είναι ο Αχινός, Χτένας και το νέο καινοτόμο ελαιοραβδιστικό με δόνηση.

1. Ελαιοραβδιστικά ΑχινόςΤα συγκεκριμένα ελαιοραβδιστικά είναι τα πιο διαδεδομένα στην Ελλάδα διότι διατίθενται απο πολλές εταιρείες. Έχουν χαμηλό κόστος αγοράς και είναι αθόρυβα. Δεν πληγώνουν τα δέντρα διότι είναι παλμικά που σημαίνει πως όταν βρουν αντίσταση απλά πάλλονται και ρίχνουν τον καρπό.Υπάρχει δυνατότητα προσθήκης προέκτασης έτσι ώστε να φθάνουν σε σχετικά ψηλά σημεία, κάτι που βοηθάει τις ακλαδευτες και ψιλές ελιές. Λειτουργούν με μπαταρία αυτοκινήτου ή με γεννήτρια.
Απο την άλλη μεριά, η διάμετρος τους είναι μικρή με αποτέλεσμα να σπαταλάται πολύς χρόνος στο κάθε δέντρο. Επιπλέον, δεν υπάρχει έκδοση με κινητήρα, μόνο ηλεκτροκινητήρα. Και αυτό σημαίνει πως πρέπει να αγοράσουμε και μπαταρίες ή γεννήτρια για την λειτουργία του, κάτι που σημαίνει έξτρα κόστος.

2. Ελαιοραβδιστικά ΧτέναΣε αντίθεση με τα ελαιοραβδιστικά τύπου αχινός, τα ελαιοραβδιστικα τύπου χτένας έχουν δυνατότητες λειτουργίας βενζίνης, ρεύματος, αέρος, και μπαταρίας. Το κόστος αγοράς είναι μέτριο. Δεν πληγώνουν τα δέντρα διότι είναι παλμικά που σημαίνει πως όταν βρούνε αντίσταση απλά πάλλονται και ρίχνουν τον καρπό. Και υπάρχει δυνατότητα προσθήκης προέκτασης έτσι ώστε να φθάνουν σε σχετικά ψηλά σημεία, κάτι που βοηθάει τις ακλαδευτες και ψιλές ελιές. Επιπλέον, αυτά που λειτουργούν με μπαταρία, ρεύμα και αέρα είναι σχεδόν αθόρυβα.
Τα μειονεκτήματά τους είναι τα εξης: Ρίχνει πολλά κλαδιά και φύλλα. Η διάμετρος τους είναι μικρή με αποτέλεσμα να σπαταλάται πολύς χρόνος στο κάθε δέντρο. Και Μερικές εκδόσεις δεν μπορούν να πάρουν προεκτάσεις.

3. Ελαιοραβδιστικά Με Δόνηση

Τα ελαιοραβδιστικά με δόνηση είναι νέου τύπου ελαιοραβδιστικά πολύ εξελιγμένα και είναι το μέλλον στο μάζεμα της ελιάς. 

Πλεονεκτήματα:
Ζυγίζουν άψογα πάνω στον χρήστη και δεν τον κουράζει.
Υπάρχουν αντικραδασμικά συστήματα πάνω στο μηχάνημα για να προστατεύει τον χρήστη.
Δεν πληγώνουν τα δέντρα διότι υπάρχει ειδικό καουτσούκ στο μπροστά σημείο του γάντζου ειδικό για να αφήνει ανέπαφο το δέντρο.
Διατίθεται με άξονα σε τρία μήκη: Άξονας 1,82m συνολικό μήκος 2,79m. Άξονας 2,22m συνολικό μήκος 3,19m. Άξονας 2,60m συνολικό μήκος 3,57m.
Ισχυρός Κινητήρας Βενζίνης
Ρίχνει το 90% του καρπού σε λιγότερο από 5 λεπτά.

Μειονεκτήματα:
Υψηλό κόστος
Βγάζουν περισσότερο θόρυβο λόγο του βενζινοκινητήρα.
Δεν μπορούν να πάρουν προεκτάσεις.