Η άσκηση της γιόγκας στο νερό ακούγεται αρκετά τρομακτική στην αρχή, εφόσον πολλοί από εμάς έχουμε δυσκολία στην ισορροπία ακόμα και στη στεριά. Θα δείτε όμως, ότι αυτό δεν ισχύει. Τα τελευταία χρόνια οι δάσκαλοι της γιόγκα άρχισαν να συνδυάζουν την πρακτική τους με το SUP, δημιουργώντας  έτσι τη λεγόμενη SUP yoga, η οποία βοηθάει στη μυϊκή ενδυνάμωση και την ισορροπία. Με αυτόν τον τρόπο,  αποκτούμε γυμνασμένο σώμα και ταυτόχρονα ομοιόμορφο μαύρισμα. Με στρώμα μας τη σανίδα, εκτελούμε τις ίδιες ασκήσεις και στάσεις όπως στην κλασική yoga. Η μόνη διαφορά είναι ότι γίνονται στο νερό.

Πριν ξεκινήσετε

Κόψτε ταχύτητα: Κάντε τις ασκήνεις σας με περίπου τη μισή ταχύτητα που θα τις κάνατε στη στεριά και προσπαθήστε να παίρνετε αργές, ομοιόμορφες αναπνοές.

Προσοχή στο χαλάκι σας: Η λαβή της σανίδας (εσωτερική στο επάνω μέρος της σανίδας) είναι συνήθως το κέντρο της ισορροπίας της, επομένως προσπαθήστε να προσανατολίζεστε γύρω από τη λαβή ανά πάσα στιγμή.

Κοιτάξτε τον ορίζοντα:  Η απώλεια ισορροπίας συνήθως προέρχεται από την πολύ γρήγορη μετατόπιση του βλέμματος. Κρατήστε τα μάτια σας σε ένα σταθερό σημείο στη στεριά για πρόσθετη σταθερότητα.
 

Εύκολη καθιστή πόζαΚοιτάζοντας το μπροστινό μέρος της σανίδας σας, καθίστε με τους γοφούς σας στη λαβή και αφήστε τα χέρια σας να ακουμπήσουν απαλά στα γόνατά σας. Καθίστε ψηλά και πάρτε βαθιές κοιλιακές αναπνοές, παρατηρώντας το λεπτό λίκνισμα του νερού από κάτω σας.

Η πόζα του παιδιούΞεκινήστε από το Table Top με τον αφαλό σας πάνω από τη λαβή της σανίδας, ανοίξτε τα γόνατά σας και φέρτε τα μεγάλα δάχτυλά σας σε επαφή. Βυθίστε τους γοφούς σας πίσω στις φτέρνες σας και ακουμπήστε το μέτωπό σας στη σανίδα. Τα χέρια μπορούν να εκτείνονται πολύ μπροστά σας ή τα χέρια σας μπορούν να περάσουν πάνω από τις πλευρές της σανίδας με τα δάχτυλά σας να ακολουθούν το νερό.

Η στάση του ΣκύλουΑπό το Table Top, σπρώξτε αργά τους γοφούς σας προς τα πάνω και προς τα πίσω, ισιώνοντας τα πόδια. Κοιτάξτε τον ορίζοντα πίσω σας. Πάρτε μερικές αναπνοές και χρησιμοποιήστε οργανικές κινήσεις για να καθίσετε στη στάση. Φροντίστε να πιέζετε δυνατά τον δείκτη και τον αντίχειρα για να προστατεύσετε τους καρπούς σας.

PlankΑπό τη στάση του Σκύλου, μετακινηθείτε προς τα εμπρός και τοποθετήστε τους ώμους σας πάνω από τους καρπούς σας. Δημιουργήστε μια μακριά γραμμή από το στέμμα του κεφαλιού σας μέχρι τις φτέρνες σας. Σφίξτε το κάτω μέρος της κοιλιάς.

Η στάση της ΚόμπραςΓια την Cobra, ξαπλώστε μπρούμυτα, τοποθετώντας την κοιλιά σας στη λαβή, τα χέρια σας κάτω από τους ώμους και τραβήξτε τους αγκώνες ο ένας προς τον άλλο. Εισπνεύστε και σηκώστε το κεφάλι, τους ώμους και το στήθος σας.

Low LungeΑπό το Table Top ή την στάση του Σκύλου με τους γοφούς σας πάνω από τη λαβή, φέρτε το δεξί σας πόδι προς τα εμπρός, ώστε τα χέρια σας να πλαισιώνουν το πόδι σας. Κοιτάξτε στον ορίζοντα για ισορροπία πριν βάλετε τα χέρια σας στο γόνατο ή στο μηρό.

Μόλις νιώσετε σταθεροί, εξερευνήστε παραλλαγές των χεριών, όπως το να φτάσετε και τα δύο χέρια στον ουρανό ή να προσθέσετε μια στροφή, φυτεύοντας την αριστερή σας παλάμη στον πίνακα και σηκώνοντας το δεξί σας χέρι προς τον ουρανό. Εναλλαγή πλευρών.