Είτε είμαστε παιδιά είτε ενήλικες, ειναι αναμφισβήτητο πως περνάμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της ημέρας μας καθισμένοι σε ένα γραφείο. Οι μικροί, στο δωμάτιό τους για να διαβάσουν και οι μεγάλοι στο χώρο εργασίας τους. Αυτές οι πολλές ώρες απαιτούν 3 βασικά στοιχεία για όλα τα γραφεία: Ένα γραφείο ανάλογο με το χώρο, την ηλικία και την ανάγκη του. Μια αναπαυτική καρέκλα που θα στηρίζει τη μέση και δεν θα κουράζει. Και έναν ευδιάθετο χώρο. 

1. Γραφείο σπιτιούΤο βασικό στοιχείο που πρέπει να υπάρχει σε κάθε είδους γραφείο είναι καλός φωτισμός. Κυρίως από παράθυρο, γι’αυτό και τα περισσότερα γραφεία είναι τοποθετημένα όπως αυτό στη φωτογραφεία. Για ένα μικρό χώρο, ένα γωνιακό γραφείο σαν και αυτό ξεγελάει και διαθέτει μεγαλύτερη επιφάνεια για να ακουμπάμε βιβλία, χαρτιά κτλ. Η κρεμαστή ραφιέρα εκμεταλλεύεται τον όγκο του μικρού δωματίου για αποθηκευτικό χώρο, εφόσον δεν υπάρχει για μια κανονική ραφιέρα ή βιβλιοθήκη. Η καρέκλα της φωτογραφίας δεν είναι αρκετά αναπαυτική, ωστόσο είναι αρκετή για λίγες ώρες δουλειάς. Τέλος, ένα καλό φωτιστικό γραφείου για τις βραδινές ώρες είναι must. Στην συγκεκριμένη φωτογραφία είναι λεπτό για να μην πιάνει παραπανίσιο χώρο και ταυτόχρονα ψιλό ώστε να φωτίζει ακριβώς πάνω από το λάπτοπ όπου χρειάζεται. 

2. Διπλά γραφείαΓια διπλά γραφεία σπιτιού μπορείτε να βρείτε σετ με ραφιέρα ή και μεμονωμένα. Η επιλογή είναι του καθενώς. Σε αυτή την περίπτωση είναι δύσκολο να τοποθετιθούν και τα 2 γραφεία κάτω από παράθυρο, επομένως θα πρέπει το δωμάτιο να έχει μεγάλες μπαλκονόπορτες ώστε να μπαίνει περισσότερο φως μέσα. Για το βράδυ, 1 ή περισσότερα φωτιστικά οροφής ανάλογα με τις ανάγκες του δωματίου ή ακόμα και κανένα φωτιστικό δαπέδου.

3. Γραφείο εργασίαςΕπιτρέπεται αν δεν επιβάλλεται, οτι το γραφείο στο χώρο εργασίας μας είναι πιο “μεγαλοπρεπή” απο εκείνο στο σπίτι μας. Τα γραφεία με τζάμι είναι πιο ιδιαίτερα, προσθέτουν κύρος και γενικά είναι πιο “professional”. Ταιριάξτε το με μια καρέκλα διευθυντή ή οποία δεν είναι μόνο πιο επιβλητικά στην εμφάνιση αλλά επίσης είναι πιο βολική για να αντέχουμε τις ατέλειωτες ώρες εργασίας. Διαλέξτε μια ή και περισσότερες ραφιέρες που να ταιριάζουν σε το γραφείο, προσθέστε μερικές καρέκλες επισκέπτη και κάντε το γραφείο σας πιο φιλικό κρεμώντας κανένα πίνακα και κάποιο φυτό στη γωνία.

4. Πολλαπλά γραφείαΌπως βλέπετε και στη φωτογραφεία, ένας χώρος όπου δουλεύουν πολλοί υπάλληλοι θα πρέπει να ευρύχωρος και απλός. Μην κάνετε το λάθος να χρησιμοποιήσετε πολλά χρώματα και να το γεμίσετε με περίπλοκα και πολλά στιλ. Επειδή τα γραφεία είναι πολλά, ο υπόλοιπος χώρος είναι αναγκαίο να είναι απλός ωστε να μην συγχέει και οι υπάλληλοι να μπορούν να δουλεύουν. Εκτός από αυτό, ένα τέτοιο δωμάτιο γραφείων χρειάζεται πάρα πολύ φως. Μεγάλα δυνατά φώτα στο ταβάνι και μεγάλες μπαλκονόπορτες ή ολόσωμα παράθυρα για φυσικό φώς.