Η ψύξη το καλοκαίρι, τόσο στο σπίτι, όσο και στον χώρο εργασίας μας είναι αρκετά σημαντική, γιατί αλλιώς η αφόρητη ζέστη δεν αντέχεται. Και δεδομένου οτι οι τιμές τόσο στην αγορά, όσο και στο ρεύμα έχουν ανέβει, σας προτείνουμε τα air coolers σαν μία καινοτόμα, εναλλακτική λύση. 

Ο τρόπος λειτουργίας των air cooler είναι βασισμένη στο νερό και την ιδιότητα εξάτμισης του. Πιο συγκεκριμένα,  χρησιμοποιεί μια αντλία η οποία κυκλοφορεί το νερό για να διατηρεί υγρό το ειδικό πάνελ δροσισμού της μονάδας και σε συνδυασμό με τον ανεμιστήρα ανακυκλώνει και παράλληλα δροσίζει το θερμό αέρα που υπάρχει στο δωμάτιο. Γιατί, όμως, να επιλέξεις ένα air cooler?Οικονομικότερο
Εκτός του ότι αποτελούν οικονομικότερη λύση, ως προς το κόστος αγοράς, τα air coolers καταναλώνουν και λιγότερη ενέργεια. Αυτό συμβαίνει -κυρίως- γιατί περιλαμβάνουν μονάχα δύο βασικούς μηχανισμούς που απαιτούν ισχύ, τον ανεμιστήρα και την αντλία νερού. Έτσι, με κατανάλωση ενέργειας που περιορίζεται έως 80-100 Watt, μειώνεται σημαντικά τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Φορητό
air coolers είναι φορητά και δεν χρειάζονται εγκατάσταση. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν απαιτούν καμία μόνιμη σύνδεση και μπορείς να τα μετακινήσεις από δωμάτιο σε δωμάτιο, ή οπουδήποτε τα χρειάζεσαι περισσότερο, χωρίς δυσκολία. Μάλιστα, όλα τα φορητά air coolers είναι εφοδιασμένα με ροδάκια για να τα μεταφέρεις εύκολα.

Φιλικό προς το περιβάλλον
Αυτό συμβαίνει επειδή χρησιμοποιούν φυσικά στοιχεία, χωρίς τοξικές χημικές ουσίες που είναι βλαβερές για το περιβάλλον. Λειτουργούν με τα παράθυρα του δωματίου ανοιχτά για να φέρουν ένα σταθερό ρεύμα εξωτερικού αέρα που ανανεώνει με φυσικό τρόπο τον αέρα μέσα στο χώρο σου.

Δροσιά για πολλές ώρες
 Λόγω της εξατμιστικής τους λειτουργίας, τα air coolers έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν μια άνετη και ομοιόμορφη θερμοκρασία στο χώρο. Επιπλέον, γεμίζοντας μια φορά τη δεξαμενή νερού, μπορείς ν’ απολαύσεις έως και πάνω από 20 ώρες δροσιάς χωρίς αναπλήρωση.

Δίνει αέρα φρεσκάδας
Τα air coolers αφήνουν μια ελάχιστη ποσότητα υγρασίας στον αέρα, δεν ξηραίνουν την ατμόσφαιρα και είναι ιδανική λύση δροσισμού για όσους αντιμετωπίζουν ορισμένα θέματα υγείας, όπως ρινικές λοιμώξεις, ρινορραγίες, ερεθισμούς ματιών και δέρματος, αλλεργίες κ.λπ.

Λειτουργία υγραντήρα
Η λειτουργία υγραντήρα σου επιτρέπει να δημιουργήσεις μια καθαρή και φυσική ατμόσφαιρα στο χώρο σου που είναι δροσερή αλλά όχι ξηρή, δίνοντας σου την δυνατότητα να διατηρείς την θερμοκρασία του χώρου σου σε φυσιολογικά επίπεδα.