Νέα πόλη, νέο ξεκίνημα!

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να βρείς ως νέος φοιτητής είναι η καινούργια σου κατοικία. Βασικά στοιχεία για να επιλέξεις τη σωστή νέα σου διαμονή είναι να βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης για να έχεις εύκολη πρόσβαση στα καταστήματα (σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία..κτλ.) και στα λεωφορεία. Σε κάποιες πόλεις οι σχολές βρίσκονται μέσα στην πόλη, επομένως είναι έξυπνη επιλογή να μένεις κοντά. Προσοχή, όμως, τα περισσότερα ενοίκια κοντά σε σχολές είναι πολύ ακριβά. 

Εφόσων, πλέον έχεις διαλέξει το σπίτι που θα κατοικήσεις, ήρθε η ώρα να το επιπλώσεις. Στην αγορά θα βρεί αρκετά διαμερίσματα τα οποία είναι είτε πλήρως, είτε μερικώς επιπλωμένα. Ανάλογα με τις ανάγκες σου θα χρειαστεί να συμπληρώσεις, να αλλάξεις, ή και να το επιπλώσει ολοκληρωτικά. 

Σκέψου πρακτικά. Τα περισσότερα καταστήματα βγάζουν φοιτητικές προσφορές και φοιτητικά πακέτα. Σε συμφέρει περισσότερο να αγοράσεις ένα πακέτο, από μεμονωμένα έπιπλα. Εκτός βέβαια και δεν χρειάζεσαι όλα όσα σου προσφέρει ένα πακέτο. Υπάρχουν, όμως, διάφορα είδη φοιτητικών πακέτων.


 
Τα πιο πλήρης πακέτα συμπεριλαμβάνουν κρεβάτι, καναπέ, γραφείο, τραπεζάκι σαλονιού, και τραπεζάκι τηλεόρασηςΥπάρχουν και πιο απλά, όπως σετ με κρεβάτι, κομοδίνο και ντουλάπα. Ή γραφείο, με ραφιέρα και καρέκλα.Σετ σαλονιού θα βρείτε επίσης πολλά. Όπως και σετ τραπέζι με καρέκλες για την κουζίνα.Βέβαια, εκτός από τα σετ, μπορείς να βρεις φοιτητικές προσφορές και σε μεμονωμένα έπιπλα για να διαλέξεις αυτά ακριβώς που σου ταιριάζουν.