Ξεχάστε τις μεγάλες κουζίνες με φούρνο και κατσαρόλες. Ιδικά αν ο χώρος της κουζίνας σας είναι μκρός.Θα δείτε, όμως, πως υπάρχουν και άλλες, πιο μικρές συσκευές οι οποίες μαγειρεύουν εξίσου καλά -ή και ακόμα καλύτερα. Μιλάμε φυσικά για τα ηλεκτρικά φουρνάκια, τα ρομποτάκια, και τις φριτέζες αέρος. 

Ηλεκτρικό φουρνάκι



Τα περισσότερα ηλεκτρικά φουρνάκια τα χρησιμοποιούν φοιτητές. Αλλά αυτό έχει πιο πολύ να κάνει με το μέγεθος του σπιτιού (και κυρίως της κουζίνας) που νοικιάζουν. Είναι, εξάλλου, γνωστό ότι κατα το πλείστον, οι φοιτητές μένουν σε γκαρσονιέρες ή γενικά σε διαμερίσματα με λίγα τετραγωνικά. Εκτός αυτού, τα ηλεκτρικά φουρνάκια είναι μια εξαιρετική συσκευή. Μπορεί να ψήσει οτιδίποτε όσο καλά όσο και ένας φυσιολογικός φούρνος. Εκτός από το μέγεθος δεν αλλάζει κυριολεκτικά τίποτα. Επίσεις,  τα περισσότερα φουρνάκια έχουν απο 2-3 μάτια στο πάνω μέρος δίνοντας τη δυνατότητα να μαγειρέψετε σε κατσαρόλα, τηγάνι ή και να βράσετε κάτι στο μπρίκι. 

Ρομποτάκι



Ένα φουρνάκι ρομπότ είναι από τις πλέον χρήσιμες και εύχρηστες μαγειρικές συσκευές. Συγκεκριμένα, μπορεί να μαγειρέψει σχεδόν τα πάντα και καλύπτει πολλές διαφορετικές ανάγκες ανάλογα με τη χρήση. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πολυμάγειρας μιας και μπορεί να αντικαταστήσει άλλες συσκευές όπως τον κλασικό φούρνο, τον ατμομάγειρα, και τον φούρνο μικροκυμάτων. 
Το ρομποτάκι είναι απλό στη χρήση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα, αλλά και για απόψυξη ή ζέσταμα τροφών. Βγαίνει σε διάφορα μεγέθη και κάποια έχουν πρόσθετες λειτουργίες. Κυρίως όμως μαγειρεύει γρήγορα και υγιεινά χωρίς λάδι ή λίπη, ενώ υποστηρίζει τηγάνισμα, ψήσιμο στη σχάρα, αλλά και στον ατμό. Είναι γρήγορο στο μαγείρεμα και καταναλώνει λιγότερο ρεύμα από τις κλασικές συσκευές. Επιπλέον πλεονεκτήματα είναι: πρακτικό και πολυχρηστικό, μεταφέρεται εύκολα, διαθέτει χρονοδιακόπτη, λειτουργία αέρα, πλύσιμο και συντήρηση.

Φριτέζα αέρα



Τα τηγανητά φαγητά έχουν βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο συζητήσεων, κυρίως σε ότι αφορά την υγιεινή διατροφή και με αυτό να παίρνει αρνητική τροπή. Εξάλλου, είναι γνωστό πως ότι πιό νόστιμο τόσο πιο ανθυγιεινό είναι. Αυτή η πραγματικότητα, όμως, έρχεται να αλλάξει όταν μπαίνει στο παιχνίδι η φριτέζα αέρος. Μιλάμε για μια ηλεκτρική συσκευή με αφαιρούμενο κάδο με την ιδιότητα να μπορεί να παράξει τηγανιτά προϊόντα με μικρή ποσότητα λαδιού ή ακόμα και χωρίς λάδι. Η ιδιαιτερότητα του ψησίματος οφείλεται στην λεγόμενη τεχνολογία ταχέως μεταφοράς αέρα στην οποία το θερμαντικό σώμα που βρίσκεται στην κορυφή της φριτέζας ακτινοβολεί θερμότητα και μια σειρά ανεμιστήρων  μεταφέρει αυτό το θερμό ρεύμα γύρω και μέσα στο τρόφιμο ώστε να θερμανθεί από όλες τις πλευρές. Η κατασκευή είναι τέτοια που αποτρέπει τον καυτό αέρα να φύγει στο περιβάλλον αλλά να διαχέεται  μέσω ανεμιστήρων σε όλη την μάζα του προϊόντος. 
Ιδού, λοιπόν, η λύση σε όποιους λατρεύουν τα τηγανιτά!