Το φοιτητικό σπίτι είναι η πρώτη φορά που θα μείνετε μόνοι σας για πρώτη φορά και θα έχετε την ελευθερία να το διακοσμήσετε όπως θέλετε, ανάλογα με το χαρακτήρα σας. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι και τόσο απλά. Υπάρχουν παράγοντες που μπορεί να μπουν εμπόδιο στην φαντασία σας.

Ένας από αυτούς είναι το μέγεθος του σπιτιού. Τα περισσότερα φοιτητικά διαμερίσματα είναι μικρά, τόσο για το ενοίκιο, όσο και για το γεγονός ότι ένα άτομο δεν χρειάζεται έναν τεράστιο χώρο. Ο δεύτερος λόγος είναι το οικονομικό φυσικά, μιας το χρήμα δεν ρέει απο τα μπατζάκια των φοιτητών για να μπορέσουν να διακοσμήσουν το σπίτι τους ακριβώς όπως θέλουν. Εξάλλου, πρόκειται για μια προσωρινή κατοικία που θα διαρκέσει το πολύ 4-5 χρόνια. 

Ευτυχώς σήμερα υπάρχουν πολλές, οικονομικές και έξυπνες λύσεις και ανάλογα με το budget που μπορεί να διαθέσει ο κάθε φοιτητής, μπορεί να προσαρμόσει αντίστοιχα και τη διακόσμηση στο νέο του φοιτητικό σπίτι. Εξάλλου, το κλειδί είναι η δημιουργικότητα και όχι το χρήμα.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε κάποιες ενδεικτικές προτάσεις.

Μινιμαλιστικό και μοντέρνο.Το μινιμαλιστικό στυλ έρχεται κουτί στα φοιτητικά δεδομένα. Οι περισσότεροι φοιτητές βρίσκουν γκαρσονιέρες, όπου ο μικρός, ενιαίος χώρος δεν δίνει και πολλά περιθώρια να δημιουργικότητα. Στην παραπάνω εικόνα ο χώρος έχει μετατραπεί σε κρεβατοκάμαρα/γραφείο με μοντέρνα διαρρύθμιση η οποία δεν παραγεμίζει το χώρο.Το παραπάνω δωμάτιο είναι λίγο πιο γεμάτο. Συνδυάζει κρεβάτι, γραφείο με καρέκλα και βιβλιοθήκη, και καναπέ-κρεβάτι. Ένα μοντέρνο βάψιμο στον τοίχο και μερικά κάδρα ή κολάζ από φωτογραφίες και είναι πανέτοιμο. Έξυπνα διαχωριστικά χώρου για γκαρσονιέρες είναι οι περίτεχνες μεγάλες βιβλιοθήκες. Δίνουν μια ψευδαίσθηση ξεχωριστού δωματίου και λειτουργούν και ως διακοσμητικά και ώς αποθηκευτικός χώρος.