Αν είστε καταπολεμένοι από τη δουλειά, και με τον καιρό να προσθέτει στην κούραση, ίσως ήρθε η ώρα για μια απόδραση έξω από τον συνωστισμό και την “τσιμεντίλα” της πόλης. Ακόμα και αν δεν έχετε μέρες άδειας, μπορείτε να αξιοποιήσετε το Σαββατοκύριακό σας πηγαίνοντας σε για κοντινή παραλία για να δροσιστείτε. Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας θα μαγέψει ακόμα και τους απαιτητικούς επισκέπτες με τα καθαρά, κρυστάλλινα νερά της.

Η γνωστότερη παραλία για κάμπινγκ είναι η παραλία Χιλιαδού. Με θέα το Αιγαίο και σε απόσταση αναπνοής από τη Χαλκίδα, η Χιλιαδού αποτελεί για πολλούς μια απόδραση από την καθημερινότητα. Η θάλασσα είναι καθαρή, βαθιά, και καταγάλανη, καστανή άμμος σε κάποια σημεία, λευκό βότσαλο σε κάποια άλλα και μικρές σπηλιές. Πίσω, η Δίρφυς, ολόφυτη, μοιάζει να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας. Η Χιλιαδού είναι ο απόλυτος συνδυασμός βουνού και θάλασσας.Η παραλία της Χιλιαδούς ανήκει σε αυτή την κατηγορία των παραλιών που μπορείς να περάσεις όλη την ημέρα σε αυτή και να μην νιώσεις την ανάγκη να φύγεις για να ξεκουραστείς, σε ξεκουράζει αυτή.
Στον μοναδικό δρόμο, θα βρείτε μαγαζάκια. Το μεσημέρι, έχετε την επιλογή να διαλέξετε ανάμεσα σε μερικά ταβερνάκια για φαγητό, εκτός αν είστε οργανωμένοι και προτιμάτε κάτι που έχετε ήδη ετοιμάσει.Τι θα χρειαστείτε για ένα διήμερο κάμπινγκ στην Χιλιαδού:
1. Σκηνή. Το πιο απαραίτητο να έχει μαζί του ένας κατασκηνωτής είναι φυσικά η σκηνή. Είτε πρόκειται για ένα ζευγάρι, είτε για μια παρέα φίλων ή ακόμα και για ολόκληρη οικογένεια, μια καλή σκηνή είναι must για τη διανυκτέρευση σε μια παραλία. 
2. Υπνόσακο. Η άμμος δεν είναι όσο μαλακή όσο το στρώμα του κρεβατιού.
3. Θερμό - Ψυγείο.
4. Φακό - Φανάρι.
5.Ομπρέλα για να μην σας κάψει ο ήλιος.
6. Σακίδιο κατάλληλο για όλο τον εξοπλισμό που θα πάρτε μαζί σας.
7.Αντικουνουπικό - εντομοκτόνο.
8. Μάσκα για όσους κάνουν βουτιές.
9. Χημική τουαλέτα.
10. Φουσκωτό -βάρκα- sup- kayak (προερετικά)