Όλοι μας ανανεώνουμε τους στόχους και τις επιθυμίες μας συχνά . Κάποιοι από αυτούς είναι η απώλεια βάρους και η αποκατάσταση της υγείας.Μια πολύ καλή ιδέα για χόμπυ τώρα το καλοκαίρι είναι η ποδηλασία. 
Διαβάστε παρακάτω 6 οφέλη του αθλήματος.

1. Γυμνάζεις το σώμα σου
Το ποδήλατο είναι, ως γνωστόν, αερόβια γυμναστική και αποτελεί μία από τις καλύτερες μορφές άσκησης για απώλεια βάρους. Κατά την ποδηλασία καταναλώνεις μεγάλα ποσά ενέργειας. Συγκεκριμένα, ποδηλατώντας με μέτρια ένταση και διάρκεια περί τα 30 λεπτά καταναλώνουμε ενέργεια ίση με 235 θερμίδες. Η ποδηλασία βελτιώνει την αντοχή και τη μυϊκή δύναμη. Αν και φαίνεται ότι γυμνάζει μόνο τα πόδια, τα φαινόμενα απατούν. Κάνοντας πετάλι δραστηριοποιούνται οι τετρακέφαλοι, οι μεγάλοι μύες των μηρών και οι γλουτοί, πόσω μάλλον όταν ανεβαίνεις λόφους ή χρησιμοποιείς μεγάλες ταχύτητες. Η ποδηλασία επίσης χρησιμοποιεί τους μύες της γάμπας για να συνεχίσει την ώθηση που παράγεται από τους τετρακέφαλους και τους δικέφαλους μέσω του κάτω μέρους των ποδιών και των δακτύλων. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της διαδρομής με πετάλι, όταν το πόδι είναι πιο κοντά στο έδαφος. Για να κρατήσεις το σώμα σου σε σωστή θέση, αυτό συνεπάγεται επίπεδη πλάτη, τους ώμους κάτω, μακριά από τα αυτιά, και το στομάχι ελαφρώς ρουφηγμένο. Αυτή η στάση του σώματος είναι ιδανικά εργονομική, καθώς αποτρέπει την κούραση και τους τραυματισμούς, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει τη μέγιστη χρήση των μυών των ποδιών και των γλουτιαίων!

2. Σου ανεβαίνει η διάθεση
Ένα από τα οφέλη της ποδηλασίας που συχνά παραβλέπεται είναι η θετική επίδραση στην ψυχική διάθεση! Ας μην ξεχνάμε ότι και αυτό είναι μια μορφή άσκησης. Ιδιαίτερα, αν διαλέξεις μια διαδρομή μέσα στη φύση.3. Ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού 
Η άμυνα του οργανισμού βρίσκεται σε ιδανική λειτουργία όταν η άσκηση με ποδήλατο είναι συχνή. Καλύτερη άμυνα σημαίνει λιγότερα κρυολογήματα το χειμώνα και γενικότερα λιγότερες λοιμώξεις!

4. Θα ρίξεις τη χοληστερόλη
Τα οφέλη της άσκησης στη χοληστερόλη είναι επιβεβαιωμένα εδώ και καιρό, και η άσκηση μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι η καλύτερη «θεραπεία» για τη μείωση της χοληστερόλης στο αίμα.

5. Καλύτερος ύπνος
Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού στις χώρες του αναπτυγμένου κόσμου πάσχει από διαταραχές ύπνου. Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές, αλλά η καλύτερη λύση είναι η συχνή άσκηση. Δεν χρειάζεται να παίρνεις τις χημικές ουσίες των υπνωτικών χαπιών για να εξασφαλίσετε έναν ξεκούραστο ύπνο.6. Θα θωρακιστείς ενάντια στον καρκίνο
Όσο και αν ακούγεται παράξενο, η προπόνηση με ποδήλατο μπορεί να μειώσει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του εντέρου και του μαστού.
Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να μειώσει την πιθανότητα άλλων μορφών καρκίνων, αλλά μέχρι τώρα αυτές οι μορφές έχουν μελετηθεί και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά!

Τι λέτε? Σας πείσαμε?